Varstvo osebnih podatkov

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV V DRUŽBI OKUSI KRASA, D.O.O.

 

Podatki, ki se zbirajo

Ob prijavi na e-novice oddate svoj elektronski naslov.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila pridobljena.


Namen zbiranja in obdelave, obdobje hrambe ter varovanje

Vse zgoraj omenjene podatke družba Okusi Krasa, d.o.o. obdeluje zgolj za namene obveščanja o novostih in dogodkih, ki jih organiziramo, za neposredno trženje in izpolnjevanje naročil.

Neposrednemu trženju so namenjene e-novice, ki jih pošiljamo s pomočjo orodja, katerega ponudnik spoštuje obveze Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

Rok hrambe podatkov je ves čas delovanja naše založbe oz. do preklica soglasja s strani posameznika, na katerega se podatki nanašajo. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma trajno izbrišemo.

Podatke družba varuje v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Zakon o varstvu podatkov ZVOP-1, Ur. L. RS št. 94/07 in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov GDPR).


Brisanje podatkov in druge pravice posameznikov

Odjava od e-novic je možna kadarkoli. Navodila za odjavo se nahajajo na koncu e-novic.

Vsak posameznik lahko za svoje osebne podatke kadarkoli zahteva sledeče:

  • vpogled,
  • popravek,
  • popoln izbris,
  • prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev,
  • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje.

Zahtevo pošljite pisno na e-naslov go@okusikrasa.si ali na naš naslov: Okusi Krasa, d.o.o., Ulica Darka Marušiča 5, 6210 Sežana.

V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili podatki zbrani, bomo posamezniku predtem zagotovili informacije o tem drugem namenu in pridobili njegovo dodatno privolitev.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice iz naslova varstva njegovih osebnih podatkov, poda pritožbo pri nadzornem organu – Informacijskem pooblaščencu v Republiki Sloveniji.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov v družbi Okusi Krasa, d.o.o., nam lahko pišete na go@okusikrasa.si